Stema localitatii

Stema are forma unui scut triunghiular, cu marginile rotunjite. In camp de azur, 0 pasare de prada (uliu) cu zborul luat spre dreapta de aur. In varful scutului un brau undat de argint , plasat in camp zidit rosu , terminat cu 0 filiera de argint.

Scutul este timbrat cu 0 coroana murala cu un turn corespunzator rangului localitatii.

Semnificatia elementelor :

Uliul cu zborul luat spre dreapta este 0 imagine simbolica a nazuintei spre inaltimi spre progres . Este simbol solar si are canotatii legate de ideea de forta si afirmare. Prin aceasta imagine simbolica

s-a reprezentat dezvoltarea economica sociala si demografica fara precedent a comunei , precum si aria de caracter a locuintelor comunei , recunoscuti ca oameni harnici , gospodari si ospitalieri.

Uliul este asociat cu vanatorii , fiind 0 pasare de prada frecvent intalnita in campia romana.

Din acest punct de vedere este legat de potentialul cinegetic al zonei , bogata in paduri ramase in urma secularului Codru al Vlasiei .

Potentialul de dezvoltare al comunei este redat de campul zidit care atesta explozia edelitara din ultimii ani , comuna Corbeanca fiind recunoscuta in principal ca zona rezidentiala.

Braul undat reprezinta raul Cociovalistea , care alaturi de paduri ofera localitatii un cadru natural de exceptie , prin calitatea mediului si biodiversitate.

Deoparte si de alta a raului s-a dezvoltat in ultimii ani 0 zona rezidentiala binecunoscuta.

Culorile alese sunt in armonie cu simbolistica stemei toate avand canotatii legate de forta , progres , bogatie si dorinta de prosperitate.