Relaxare

PARC CORBEANCA:

Parcul Corbeanca va fi amenajat pe o suprafață de 29.987 mp.

Construirea acestuia a fost demarată și se face în asociere cu Consiliul Județean Ilfov, care va contribui cu jumătate din suma necesară executării parcului. Suma totală este în cuantum de 8.241.700 lei, din care 4.120.850 lei vor fi primiți de la Consiliul Județean Ilfov și 4.120.850 lei vor fi asigurați din bugetul local.

Parcul va fi realizat în centrul comunei Corbeanca, pe strada Dispensarului, între Stația de pompare și tratare a apei și Centrul Medical Cardiorec și este necesar pentru ridicarea standardului de calitate a vieții prin asigurarea unui spațiu protejat care să permită desfășurarea activităților de joacă, relaxare, odihnă, socializare și sport în aer liber.

Dotările  moderne ale parcului îi vizează atât pe copii cât și pe adulți care se vor putea bucura de: teren multisport pe suprafață de tartan dotat cu coșuri de baschet și porți de fotbal, handbal, un teren de minifotbal pe gazon, dotat cu porți, o zonă dotată cu chioșcuri de agrement, prevăzute cu locuri de ședere și mese, un loc de joaca pentru copii pe suprafața de tartan în vecinătatea chioșcurilor, o zonă de fitness în aer liber și o zonă dotată cu măsuțe de șah amplasate sub pergole pentru protecția de soare sau ploaie, un lac artificial.

Parcul Corbeanca va face corp comun cu Centrul Cultural Corbeanca, proiect care a intrat de asemenea în linie dreaptă, lucrările pentru acesta fiind realizate de Compania Națională de Investiții.

Centrul Cultural Corbeanca va facilita accesul la evenimente culturale, conferințe, spectacole și nu în ultimul rând se vor putea organiza întâlniri cu membrii comunei. Aici vor fi organizate diverse activități și cercuri destinate copiilor dar și adulților.

Centrul Cultural Corbeanca va avea o sală de spectacole de 250 de locuri, foaier și anexe, cabine tehnice dar și spații cu activități liniștite, săli de conferințe, spațiu de expoziții, centru de informare, săli de activități (cercuri), spațiu de bibliotecă – mediatecă etc.

Suma estimată a lucrării în acest moment depășește 1.200.000 euro și un aspect relevant este acela că nu se va realiza din bugetul primăriei, find exclusiv extra-bugetară.

Pentru ambele proiecte se caută soluții și surse de finanțare din 2015.