Transport

În data de 26.04.2017 a fost adoptată Hotărârea Consiliului Județean Ilfov nr 23/2017 privind aprobarea PLANULUI DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ 2016 – 2030 regiunea București Ilfov, în ședința ordinară a Consiliului Județean Ilfov.

Dezvoltarea unui transport modern, eficient și accesibil în București și Ilfov

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București și Ilfov este un document strategic și un instrument de politică de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), folosind un model de transport (software), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în regiunea Bucureşti-Ilfov.

PMUD acoperă Municipiul București împreună cu sectoarele sale și Județul Ilfov, format din 8 orașe (Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești-Leordeni și Voluntari) și 32 comune (1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Dascălu, Dobroești, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Vidra).

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) își propune să realizeze, în perioada 2016-2030, un sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și să asigure o bună calitate a vieții. Este un plan cu investiții de 7 miliarde de euro, dintre care 3,5 miliarde de euro vor fi investiți în extinderea şi modernizarea metroului (bani proveniți în principal de la bugetul de stat și din fonduri europene), iar restul pentru proiectele dezvoltate de autoritățile locale pentru transportul public de suprafață, managementul traficului, infrastructura de biciclete, etc.
De altfel, PMUD este o condiţionalitate pentru accesarea de fonduri europene în perioada 2014-2020, prin Programul Operațional Regional și Programul Operaţional Infrastructură Mare. PMUD se va corela cu Masterplanul General de Transport (MPGT), cu Planul de Urbanism General (PUG), cu planul de dezvoltare regionala (PDR BI), cu strategiile locale de dezvoltare urbana, cât și cu strategiile sectoriale de servicii sociale, sănătate, educație, crearea de locuri de muncă și dezvoltare economică în regiune.
 TRANSPORT LOCAL
Datorită nevoii stringente de soluții pentru transportul în comun, până la asigurarea unui transport integrat și eficient, prin programul PMUD,  primăria Corbeanca a decis închirierea sau achiziționarea a 2 microbuze care să asigure transportul pe două rute:
  • Ruta DN1 (Măgura), Petrești, Corbeanca, Ostratu
  • Ruta DN1 (Măgura), Petrești, Corbeanca, Tamași
Prelungirea rutelor, cu acces pe DN1 până la Casa Presei, pe secțiuni de drum care nu tranzitează localitatea Corbeanca nu este posibilă deoarece presupune obținerea de licență de transport, ceea ce nu a fost posibil, în ciuda tuturor încercărilor din ultimii ani.
Vom anunța în curând cuantumul biletelor și al abonamentelor.