Comuna Corbeanca se află în zona de supraveghere privind pesta porcină africană

Referitor la pesta porcină africană

Corbeanca se află în zona de supraveghere, de 10 km în jurul localității Tunari, unde au fost depistate 15 cazuri de pestă porcină africană.
Primăria Corbeanca a format o comisie pentru inventarierea numărului de animale existente pe raza comunei Corbeanca, inventariere care va începe de astăzi – 20.08.2018.
În acest moment nu s-au instituit măsuri speciale, dar vă rugăm să respectați recomandările pe care le prezentăm pentru prevenirea apariției bolii și să țineți cont că nu există vaccin pentru acest virus.
ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.
Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană.
Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.
Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.
Este bine să să raportați orice suspiciune de boală, chiar dacă ea nu se confirmă.
Puteți să contactați la următoarele numere de telefon:
– medicul veterinar de circumscripție – 0723.254.747,
– ANSVSA – 0374.150.200,
– Viceprimar Adrian Hojda – 0722.7052